Waar, wanneer en tijdsduur

Onze studio zit in het centrum van Utrecht aan de Oudegracht, dat maakt dat er veel mooie plekken in de buurt zijn om te fotograferen. We wandelen samen naar verschillende plekken, hierdoor ontstaat veel diversiteit in de foto's. De spots zijn binnen een straal van twee kilometer, dus te voet prima te doen. Daarbij zie je meteen een stuk van het mooie Utrecht!

De shoots worden tijdens openingstijden gedaan. Eventueel is het ook mogelijk om in overleg een shoot in te plannen buiten de openingstijden. We nemen totaal twee uur de tijd om een koffie te drinken, om te overleggen, om te fotograferen en om samen een selectie te maken. Naar ervaring is twee uur redelijk en haalbaar.

Kledingtips

Draag kleren waar je je fijn en comfortabel in voelt. Probeer drukke prints zoveel mogelijk te vermijden. Hele drukke prints leiden enorm af van hetgeen waar het uiteindelijk om gaat in de foto: jullie zelf! Je ogen worden bij een drukke print op bijvoorbeeld een T-shirt automatisch naar dat T-shirt getrokken en het mooie gezicht erboven valt dan veel minder op. Als je met een groep komt kan je de kleding ook op elkaar afstemmen, maar dat is natuurlijk helemaal aan jezelf.

Als je geen idee hebt wat je aan moet doen kunnen willen we je graag helpen, je kan dan eventueel verschillende kleding meenemen.

Het is slim om van tevoren te bedenken hoe je de foto graag wilt hebben. Wat wil je overbrengen op de foto? Waar dient de foto voor? Als je zelf duidelijk hebt wat je wilt en ons dat aangeeft, kunnen wij beter aan je verwachtingen voldoen. Zoek eventueel voorbeelden op van portretten die je aanspreken. Je kan posities bedenken die je graag zou willen uitproberen. Oefen gewoon in de spiegel!

Het Weer

Over het weer hebben we natuurlijk weinig te zeggen. Het kan zo zijn dat storm uitbreekt net voor de shoot gaat beginnen. De shoot zal dan worden afgelast. We houden nauwkeurig buienradar bij om te zien of het mogelijk is of niet. Lijkt het je juist wel wat om te fotograferen in de regen, overleg dat dan even met ons!

Ik heb interesse in een fotoshoot! Meer informatie