Fotoshoot Tips

Als eerst, de gemiddelde Nederlander tegenwoordig is druk. We hebben weinig tijd over en haasten de week door. Dat gaat je niet helpen als je bij ons aankomt in de studio. Voor sommigen is het lastig om zichzelf te zijn voor de camera, wat begrijpelijk is, maar daarom is het extra belangrijk om te zorgen dat je je op je gemak voelt. Zorg dus dat je er ruim de tijd voor uittrekt, dat haalt de druk er een beetje af. Daarnaast is het hier een relaxte sfeer en gaan we je erbij helpen! Ook kan je altijd iemand meenemen bij wie je je op je gemak voelt.

We hebben bij de studio een kleedkamer, waar je je voor de shoot mooi kan maken of van kleding kan wisselen. Neem eventueel dus verschillende kleding mee. Draag kleren waar je je fijn en comfortabel in voelt. Probeer drukke prints zoveel mogelijk te vermijden. Hele drukke prints leiden enorm af van hetgeen waar het uiteindelijk om gaat in de foto: jullie zelf! Je ogen worden bij een drukke print op bijvoorbeeld een T-shirt automatisch naar dat T-shirt getrokken, en het mooie gezicht erboven valt dan veel minder op. En dat is natuurlijk jammer! We hebben een zwart en wit doek om voor te fotograferen, dus we kunnen beide achtergronden uitproberen bij de kleding die je aanhebt.

Het is slim om van tevoren te bedenken hoe je de foto graag wilt hebben. Wat wil je overbrengen op de foto? Waar dient de foto voor? Als je zelf duidelijk hebt wat je wilt en ons dat aangeeft, kunnen wij beter aan je verwachtingen voldoen. We hebben hier een boek met enorm veel verschillende poses, dat kan je gebruiken ter inspiratie. Zoek eventueel voorbeelden op van portretten die je aanspreken. Je kan posities bedenken die je graag zou willen uitproberen. Oefen gewoon in de spiegel.

Dan kan je ons altijd bellen als je vragen hebt of eigen ideeen! En zie het vooral als een leuke en positieve ervaring.

Ik heb interesse in een fotoshoot! Meer informatie